Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kuskus po arabsku - czyli taboule
Kuskus po arabsku - czyli taboule - składniki:
Kuskus po arabsku - czyli taboule - sposób przygotowania:
Kuskus przesypujemy do salaterki i zalewamy wrzącą, posoloną wodą, tak aby sięgała ona ok. 1 cm powyżej wysokości kaszy. Przykrywamy i odstawiamy na 10 min. W tym czasie obieramy cebule. Pomidory, pietruszkę i miętę myjemy i osuszamy. Cebule i zioła drobno siekamy, a pomidory i ogórka kroimy w kostkę. Napęczniały kuskus mieszamy widelcem, tak aby stał się sypki. Dodajemy warzywa, zioła, doprawiamy pieprzem i wszystko mieszamy. Przykrywamy folią i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Przed podaniem sałatki przygotowujemy sos: z cytryn wyciskamy sok i łaczymy go z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymanym sosem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Taboule możemy podawać z podgrzanym chlebem pita.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki