Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa ze szpinaku i musztardowca

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa ze szpinaku i musztardowca - składniki:
Zupa ze szpinaku i musztardowca - sposób przygotowania: W dużym garnku rumienimy posiekane cebule na 2 łyżkach oliwy. Dodajemy posiekane chilli (bez pestek) i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Smażymy 3 minuty, mieszając. Wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień. Gotujemy 20 minut. Na patelni na pozostałej oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy grubo pokrojone liście musztardowca i połowę posiekanych liści szpinaku. Podsmażamy 2 minuty. Dodajemy do zupy i miksujemy. Podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia. Resztę szpinaku kroimy na duże kawałki i dodajemy do zupy.