Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa ze szpinaku i musztardowca
Zupa ze szpinaku i musztardowca - składniki:
Zupa ze szpinaku i musztardowca - sposób przygotowania:
W dużym garnku rumienimy posiekane cebule na 2 łyżkach oliwy. Dodajemy posiekane chilli (bez pestek) i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Smażymy 3 minuty, mieszając. Wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień. Gotujemy 20 minut. Na patelni na pozostałej oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy grubo pokrojone liście musztardowca i połowę posiekanych liści szpinaku. Podsmażamy 2 minuty. Dodajemy do zupy i miksujemy. Podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia. Resztę szpinaku kroimy na duże kawałki i dodajemy do zupy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki