Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczone cukinie z parmezanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczone cukinie z parmezanem - składniki:
Pieczone cukinie z parmezanem - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Cukinie kroimy w plastry lekko na skos. Na dużej patelni podgrzewamy oliwę, układamy plastry cukinii i smażymy po 1-2 minuty z każdej strony, aż się zezłocą. Doprawiamy natką i solą. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy parmezanem. Wkładamy do piekarnika na 15 minut, aby ser się stopił i przyrumienił. Uwaga: to świetny i prosty sposób na przygotowanie cukinii. U mnie w domu oprócz zielonej pietruszki dodaje się jeszcze posiekaną miętę.