Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone cukinie z parmezanem
Pieczone cukinie z parmezanem - składniki:
Pieczone cukinie z parmezanem - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Cukinie kroimy w plastry lekko na skos. Na dużej patelni podgrzewamy oliwę, układamy plastry cukinii i smażymy po 1-2 minuty z każdej strony, aż się zezłocą. Doprawiamy natką i solą. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy parmezanem. Wkładamy do piekarnika na 15 minut, aby ser się stopił i przyrumienił. Uwaga: to świetny i prosty sposób na przygotowanie cukinii. U mnie w domu oprócz zielonej pietruszki dodaje się jeszcze posiekaną miętę.
- 4 cukinie
- 2 łyżki oliwy
- 1 drobno posiekany ząbek czosnku
- natka pietruszki (drobno posiekana)
- drobna sól morska
- 100 g startego parmezanu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki