Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kwiaty cukinii z ricottą i pieczonym czosnkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kwiaty cukinii z ricottą i pieczonym czosnkiem - składniki:
Kwiaty cukinii z ricottą i pieczonym czosnkiem - sposób przygotowania: Ząbki czosnku kroimy w poprzek na pół i kładziemy na wyłożonej pergaminem blasze, skórką do dołu. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy 45 minut w 180°C. Upieczony, miękki czosnek wyciskamy z łupin, rozgniatamy na papkę i mieszamy z ricottą. Pomidora kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ricotty, doprawiamy solą i pieprzem. Z kwiatów cukinii wyciągamy nasiona i faszerujemy kielichy ricottą. Uwaga: można upiec więcej czosnku na zapas - będzie idealnym dodatkiem do dipów, sosów, sałatek lub świetną samodzielną przekąską.