Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zielona zupa minestrone
Zielona zupa minestrone - składniki:
Zielona zupa minestrone - sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy z zieloną pietruszką. Zdejmujemy grube włókna z selera i kroimy go na małe kawałki. Cukinie kroimy w drobną kostkę. Szpinak dokładnie płuczemy. Na odrobinie oliwy podsmażamy przez 5 minut cebule, czosnek i natkę. Dodajemy selera, cukinie i groszek. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Wrzucamy szpinak i bazylię. Gotujemy jeszcze 5 minut. Wlewamy gorącą wodę, tak aby przykryła warzywa na 1 cm. Solimy. Gotujemy zupę na małym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Na stole osobno podajemy oliwę i starty ser pecorino. UWAGA: podobnie można zrobić równie pyszną zupę minestrone, ale z młodej włoszczyzny - bez marchewki, za to z korzeniem pietruszki z natką i całym selerem z łodygami.
Informacje o Zielona zupa minestrone
-
Zdrowa i szczupła na wiosnę? Magnez Twoim sprzymierzeńcem
strączkowych. Jak smacznie dostarczyć organizmowi magnezu? Zielona zupa minestrone Składniki: 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku czosnku 1 pęczek natki pietruszki 2 łodygi selera naciowego 3 średnie cukinie 25 dag świeżego szpinaku 5 łyżek oliwy extra vergine 20 dag zielonego groszku 1 duża garść
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki