Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach
Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach - składniki:
Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach - sposób przygotowania:
Górkę cielęcą nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy i pieczemy w temp. 160-170°C (30 minut), aż będzie miękka. Pomidory posypujemy posiekanymi czosnkiem i tymiankiem, zalewamy oliwą i gotujemy bardzo powoli, tak by się nie rozpadły, a były ugotowane. Ważne też jest, by czosnek nie zbrązowiał, bo całość będzie gorzka. Na wyjętych z oliwy pomidorach układamy mięso pokrojone w małe medaliony i serwujemy.
- 60 dag oczyszczonej górki cielęcej
- 40 dag pomidorków koktajlowych
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- 300 ml oliwy + sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki