Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach

Autor
A A A
  • Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach - składniki:
Medaliony cielęce na pikantnych pomidorach - sposób przygotowania: Górkę cielęcą nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy i pieczemy w temp. 160-170°C (30 minut), aż będzie miękka. Pomidory posypujemy posiekanymi czosnkiem i tymiankiem, zalewamy oliwą i gotujemy bardzo powoli, tak by się nie rozpadły, a były ugotowane. Ważne też jest, by czosnek nie zbrązowiał, bo całość będzie gorzka. Na wyjętych z oliwy pomidorach układamy mięso pokrojone w małe medaliony i serwujemy.