Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryzogalo z malinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryzogalo z malinami - składniki:
Ryzogalo z malinami - sposób przygotowania: Dodajemy do mleka skórkę cytrynową, cynamon i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ryż i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, jakieś 35 minut. Ryż musi się rozgotować i stworzyć gęstą masę, dlatego pod koniec należy go często mieszać, aby nie przywarł do dna. Zdejmujemy garnek z ognia, wyjmujemy cynamon i dodajemy żółtka roztrzepane z mąką ziemniaczaną. Energicznie mieszamy. Wlewamy masę do miseczek, studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na parę godzin. Przed podaniem posypujemy malinami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]