Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ryzogalo z malinami
Ryzogalo z malinami - składniki:
Ryzogalo z malinami - sposób przygotowania:
Dodajemy do mleka skórkę cytrynową, cynamon i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ryż i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, jakieś 35 minut. Ryż musi się rozgotować i stworzyć gęstą masę, dlatego pod koniec należy go często mieszać, aby nie przywarł do dna. Zdejmujemy garnek z ognia, wyjmujemy cynamon i dodajemy żółtka roztrzepane z mąką ziemniaczaną. Energicznie mieszamy. Wlewamy masę do miseczek, studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na parę godzin. Przed podaniem posypujemy malinami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki