Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Płatki róży w piance

Autor
A A A
  • Płatki róży w piance

    Fot. Shutterstock.com / sarsmis, Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Płatki róży w piance - składniki:
Płatki róży w piance - sposób przygotowania: Białka ubijamy na niezbyt sztywną pianę. Płatki smarujemy pianą, posypujemy cukrem pudrem i ostrożnie strząsamy jego nadmiar. Rozkładamy na blasze i suszymy w ciepłym pomieszczeniu 2-3 dni. Potem płatki przechowujemy w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Płatki można też ususzyć bez dodatków, a potem dodawać do ciast, herbaty, ciepłego mleka lub używać do dekoracji.