Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Płatki róży w piance
Płatki róży w piance - składniki:
Płatki róży w piance - sposób przygotowania:
Białka ubijamy na niezbyt sztywną pianę. Płatki smarujemy pianą, posypujemy cukrem pudrem i ostrożnie strząsamy jego nadmiar. Rozkładamy na blasze i suszymy w ciepłym pomieszczeniu 2-3 dni. Potem płatki przechowujemy w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Płatki można też ususzyć bez dodatków, a potem dodawać do ciast, herbaty, ciepłego mleka lub używać do dekoracji.
- 2 białka
- 30 dag płatków róży
- 10-15 dag cukru pudru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki