Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marynowana sałata rzymska
Marynowana sałata rzymska - składniki:
Marynowana sałata rzymska - sposób przygotowania:
Składniki marynaty mieszamy. Sałaty myjemy, obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na połówki i blanszujemy w lekko osolonym wrzątku przez 2-3 minuty. Następnie odcedzamy ją i (gdy lekko przestygnie) zalewamy marynatą. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Podajemy na zimno, posypaną koperkiem. Świetny dodatek do schabowego i innych smażonych mięs.
- 3 młode sałaty rzymskie
- sól
- 1 łyżka koperku do posypania
- 1/4 szklanki soku pomarańczowego
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 2 łyżki miodu
Sałatka cesarska w parmezanowych miseczkach. Zjesz zawartość i opakowanie
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki