Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marynowana sałata rzymska

Autor
A A A
  • Marynowana sałata rzymska

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marynowana sałata rzymska - składniki:
Marynowana sałata rzymska - sposób przygotowania: Składniki marynaty mieszamy. Sałaty myjemy, obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na połówki i blanszujemy w lekko osolonym wrzątku przez 2-3 minuty. Następnie odcedzamy ją i (gdy lekko przestygnie) zalewamy marynatą. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Podajemy na zimno, posypaną koperkiem. Świetny dodatek do schabowego i innych smażonych mięs.
Sałatka cesarska w parmezanowych miseczkach. Zjesz zawartość i opakowanie