Bagietki
- 1 torebka (2.5 łyżeczki) suszonych drożdży
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka soli morskiej
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Informacje o Bagietki
-
Zapiekanka na bagietce
, trzeba wcześniej podsmażyć, zanim położymy je na bagietce i wsadzimy do piekarnika. To samo się tyczy pieczarek czy mięsa - zapiekanka powinna być pieczona tylko tyle, ile potrzeba by nabrała temperatury i roztopił się ser - dlatego, by niektóre składniki nie były surowe lub twarde, trzeba poddać je
-
SAŁATKA ARBUZOWA Z MIĘTOWYM DRESSINGIEM I BAGIETKĄ
; Bagietka do odpieku (np. Dan Cake) Przygotowanie: Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki
-
Domowe pieczywo - 4 przepisy
wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodzić od dłoni. Ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość. Formujemy placuszki z rozmarynem i solą morską na wierzchu. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 220°C. Bagietki francuskie 1 saszetka (2,5 łyżeczki) suszonych drożdży, 1
-
Keczup dla kibica
. Bagietka dla Marty: 1 duża bagietka, 250 g mozzarelli pokrojonej w cienkie plastry, 100 g cieniutko pokrojonej szynki parmeńskiej, dwie garście listków szpinaku, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy z oliwek Bagietkę przekroić na pół, ułożyć na jednej połówce
-
Sposób na kanapkę
kawałków ogórka, listków rukoli, 4 połówki pomidorków i po 3 falafele. Posmaruj sosem tzatziki. Podawaj. Te kanapki najlepiej przygotować w małych, pszennych bagietkach. Estragonowy sos wzbogacono dodatkiem lekko słonych kaparów. Zobacz przepis na kanapki z krewetkami i majonezem estragonowym Składniki
-
Gotuj jak szef kuchni we własnym domu! Oto najlepsze przepisy kuchni francuskiej
Długie marynowanie i gotowanie w winie z dodatkiem cebuli i boczku sprawia, że to danie jest pełne aromatu. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo i uczta gotowa. Uwaga: podane w przepisie proporcje wystarczą do wykarmienia sporej grupy głodomorów. Jeśli zatem potrzebujesz mniejszej porcji, podzie
-
Kilka przekąsek do lampki wina
Kup duże oliwki bez pestek i dobrą oliwę z oliwek - do tego kilka przypraw i smaczna przekąska gotowa. Oliwki marynowane z chili 450 g osączonych zielonych oliwek z pestkami 4 obrane ząbki czosnku 2 łyżeczki nasion kolendry 1 mała cytryna 4 gałązki świeżego tymianku 4 łodyżki kopru 2 małe ś
-
Kurczak pieczony - idealny na piknik i nie tylko
Udka z kurczaka w miodzie i pomarańczowym soku nie są zbyt pracochłonne. Wystarczy wymieszać składniki marynaty, obtoczyć w niej kurczaka, a następnie go upiec - i gotowe. Aby kurczak nabrał smaku dobrze pozostawić go w marynacie na 1-2 godziny (a jeszcze lepiej całą noc). Sprawdź również nasz przep
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki