Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biały ser z wędzoną makrelą

Autor
A A A
  • Biały ser z wędzoną makrelą

    Fot. Marcin Klaban

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Biały ser z wędzoną makrelą - składniki:
Biały ser z wędzoną makrelą - sposób przygotowania: Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym. Wędzimy filety na ciepło przez godzinę w puszce ustawionej na średnim ogniu. Jeśli używamy do wędzenia grilla, układamy na nim całą rybę i zostawiamy na 45 min. W beczce wędzimy 30-45 min. Twaróg mieszamy z jogurtem i dodajemy kawałki ryby (bez ości), a następnie posiekany szczypiorek oraz sok z cytryny; przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać też kolendrę, miętę i skropić całość oliwą.

Informacje o Biały ser z wędzoną makrelą

  • Będzie dym

    Będzie dym

    , bazylię i dalej podsmażamy, aż ryż będzie ciepły. Możemy dodać trochę wody, jeśli będzie za mało płynu na patelni. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią, posiekaną dymką i polewamy sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje na ciepło, od razu po przygotowaniu. Biały ser z wędzoną