Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotleciki jagnięce z sosem z pieczonej papryki i ricotty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotleciki jagnięce z sosem z pieczonej papryki i ricotty - składniki:
Kotleciki jagnięce z sosem z pieczonej papryki i ricotty - sposób przygotowania: Kotleciki myjemy, osuszamy, nacieramy oliwą, posiekanym tymiankiem oraz solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie. W tym czasie przygotowujemy sos. Oczyszczamy papryki z gniazd nasiennych i ogonków, dzielimy na połówki i pieczemy ok. 30 minut w temp.190°C. Pozostawiamy w piekarniku, aż staną się letnie (można także wyjąć je, jeszcze gorące zapakować je w foliową torbę i szczelnie zawiązać - skórka odejdzie bez problemu). Następnie wyjmujemy, obieramy ze skóry i miksujemy z ricottą oraz wcześniej uprażonymi orzechami pinii. Jagnięcinę wyjmujemy z marynaty i układamy na rozgrza-nej patelni grillowej. Grillujemy ją po 3-5 min z każdej strony. Podajemy od razu - z sosem.