Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg nadziewany szczawiem
Pstrąg nadziewany szczawiem - składniki:
Pstrąg nadziewany szczawiem - sposób przygotowania:
Ze szczawiu usuwamy łodyżki. Liście grubo siekamy, dusimy w 2 łyżkach masła, posoliwszy, często mieszając, aż się rozpadną i niemal rozpuszczą. Cebulę drobno siekamy i rozrzucamy w naczyniu do zapiekania. Nacieramy pstrągi solą i pieprzem, wkładamy do środka szczawiowe purée oraz po kawałeczku masła. Układamy ryby w naczyniu. Skrapiamy winem i przykrywamy natłuszczonym pergaminem, lekko przyciskając go do ryb. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 15-20 minut.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki