Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg nadziewany szczawiem

Autor
A A A
  • Pstrąg nadziewany szczawiem

    Fot. Fot. Łukasz Kozyra

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrąg nadziewany szczawiem - składniki:
Pstrąg nadziewany szczawiem - sposób przygotowania: Ze szczawiu usuwamy łodyżki. Liście grubo siekamy, dusimy w 2 łyżkach masła, posoliwszy, często mieszając, aż się rozpadną i niemal rozpuszczą. Cebulę drobno siekamy i rozrzucamy w naczyniu do zapiekania. Nacieramy pstrągi solą i pieprzem, wkładamy do środka szczawiowe purée oraz po kawałeczku masła. Układamy ryby w naczyniu. Skrapiamy winem i przykrywamy natłuszczonym pergaminem, lekko przyciskając go do ryb. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 15-20 minut.