Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z bakłażanów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z bakłażanów - składniki:
Sałatka z bakłażanów - sposób przygotowania: Bakłażany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry, które wrzucamy na rozgrzany olej. Lekko podduszamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do bakłażanów na moment przed zdjęciem z gazu. Studzimy, łączymy z groszkiem, drobno posiekanym obranym jabłkiem i jajami pokrojonymi w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Przekładamy do salaterki i zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany, musztardy, majonezu i zgniecionego czosnku.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka

Informacje o Sałatka z bakłażanów

  • Inspiracje na bakłażanowy talerz!

    Inspiracje na bakłażanowy talerz!

    - dusić, faszerować, smażyć, piec czy grillować. Liczba potraw, które możemy przyrządzić z jego wykorzystaniem, jest niemalże nieograniczona, więc wśród naszych kulinarnych inspiracji z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Na pyszne śniadanie czy pożywną kolację idealna będzie oryginalna sałatka z

  • Bakłażany po grecku lub turecku - naprawdę zaskakują

    Bakłażany po grecku lub turecku - naprawdę zaskakują

    Opiekane bakłażany to w krajach arabskich podstawa kilku wyśmienitych dań. Najlepiej opiekać je nad płomieniem, jednak jeśli nie macie w domu gazu, można również upiec je w piekarniku (w blaszce ustawionej blisko górnej grzałki). Turecka sałatka z bakłażanów 2 duże bakłażany 1 łyżka oliwy 1

  • Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo

    Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo

    wykładamy kawałek ciasta i rolujemy z niego podłużne kawałki. Kroimy je po skosie i wrzucamy do gotującej się wody na kilka minut. Kopytka serwujemy z masłem klarowanym i świeżymi ziołami. Autor: Maia Sobczak Warzyw nigdy dość! Zwłaszcza w tak smakowitej i kolorowej odsłonie. Turecka sałatka z