Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karp z cebulą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Karp z cebulą - składniki:
Karp z cebulą - sposób przygotowania: Karpia kroimy w dzwonka, nacieramy solą i mieszanką przypraw. Układamy w kamiennym garnku na przemian z krążkami cebuli, przykrywamy, trzymamy w chłodzie przez dobę. Potem panierujemy dzwonka w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju, przekładamy do rondla, kładąc na każde dzwonko kawałek masła. Przykrywamy i trzymamy w cieple. Na tłuszczu ze smażenia szklimy wypłukane i odciśnięte krążki cebuli, którymi była przełożona ryba. Karpia podajemy ze smażoną cebulą.

Informacje o Karp z cebulą

  • Ryba w galarecie? Na święta koniecznie! Sprawdź nasze przepisy

    Ryba w galarecie? Na święta koniecznie! Sprawdź nasze przepisy

    zmielonego mięsa karpia 3 cebule 3 jajka skórka otarta z 1/2 cytryny łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki macowej 4 łyżeczki soli morskiej 1/2 łyżeczki zmielonego białego pieprzu 4 marchewki łyżka słodkiej papryki w proszku chrzan koperek do podania W dużym garnku zagotowujemy bulion. W misce łączymy

  • Nie tylko ze śliwkami - pyszne knedle [7 PRZEPISÓW]

    Nie tylko ze śliwkami - pyszne knedle [7 PRZEPISÓW]

    dodatkiem duszonej kapusty smakują wyśmienicie. Knedle z karpia z kapustą Knedle: 300 g filetów z karpia 1 cebula lub 2 szalotki 1 ząbek czosnku oliwa 2 łyżki bułki tartej pieprz 400 g ziemniaków 1 żółtko 30 g masła 100 g mąki sól 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej Kapusta: 2 bulwy