Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panna cotta z wiśniami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Panna cotta z wiśniami - składniki:
Panna cotta z wiśniami - sposób przygotowania: Wiśnie posyp cukrem, zagotuj, ostudź. Żelatynę zalej zimną wodą, odstaw na 5 minut, aby napęczniała. Śmietanę wlej do rondla, dodaj cukier i rozkrojoną laskę wanilii, podgrzewaj 5 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj napęczniałą żelatynę, podgrzewaj dalej, stale mieszając (około 2 minut). Z rondla wyjmij wanilię, a masę przelej do szklanek lub kieliszków. Wstaw na 4-6 godzin do lodówki. Podawaj z wiśniami.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser