Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Panna cotta z wiśniami
Panna cotta z wiśniami - składniki:
Panna cotta z wiśniami - sposób przygotowania:
Wiśnie posyp cukrem, zagotuj, ostudź. Żelatynę zalej zimną wodą, odstaw na 5 minut, aby napęczniała. Śmietanę wlej do rondla, dodaj cukier i rozkrojoną laskę wanilii, podgrzewaj 5 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj napęczniałą żelatynę, podgrzewaj dalej, stale mieszając (około 2 minut). Z rondla wyjmij wanilię, a masę przelej do szklanek lub kieliszków. Wstaw na 4-6 godzin do lodówki. Podawaj z wiśniami.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki