Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczeń z owocami pigwowca i granatami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczeń z owocami pigwowca i granatami - składniki:
Pieczeń z owocami pigwowca i granatami - sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy mieszamy i rozbijamy w moździerzu. Uzyskaną mieszanką nacieramy wieprzowinę i odstawiamy do lodówki na 12 godz. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, obsmażamy mięso ze wszystkich stron, przekładamy na talerz i kroimy w plastry. Warzywa obieramy i myjemy - cebulę i marchew siekamy, a brokuły i fenkuł kroimy w kostkę. Owoce pigwowca dzielimy na ósemki, pozbawiamy pestek i smażymy 10 minut. Dodajemy warzywa oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy 10-15 minut. Zalewamy bulionem i sokiem z granatów, doprawiamy dżemem i zagotowujemy. Dodajemy plastry mięsa, obtaczamy w sosie i pieczemy 30 minut w temp. 160°C.