Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babeczki z zielonej fasolki
Babeczki z zielonej fasolki - składniki:
Babeczki z zielonej fasolki - sposób przygotowania:
Fasolkę gotujemy al dente i kroimy na małe kawałki (ok. 3 cm). Przyrządzamy beszamel: rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, podgrzewamy i rozprowadzamy mlekiem. Gotujemy sos na małym ogniu przez 10-15 min, doprawiamy gałką muszkatołową. Mieszamy fasolkę z beszamelem, dodajemy gruyere'a i jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy masę do wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką foremek, wstawiamy formy do naczynia z wodą. Pieczemy godzinę w 180oC. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy na oliwie. Babeczki polewamy sosem pomidorowym, przybieramy świeżym tymiankiem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki