Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pulpeciki mięsne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pulpeciki mięsne - składniki:
Pulpeciki mięsne - sposób przygotowania: Dokładnie miksujemy mięso, szynkę, mortadelę, natkę pietruszki, parmezan, odciśnięty chleb i jajko, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy solą, pieprzem, skórką cytrynową i gałką. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Formujemy okrągłe pulpeciki, lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle i oliwie po kilka minut z każdej strony. Uwaga! Pulpeciki podaję na gorąco z sosem pomidorowym lub jogurtowo-miętowym, z odrobiną posiekanych anchois.

Informacje o Pulpeciki mięsne

  • Dwa dni w Mediolanie

    Dwa dni w Mediolanie

    całe dnie po mieście, zwiedzając zabytki i buszując po małych sklepikach. A wieczorem chadzaliśmy do Trattoria Milanese na niezapomniane kolacje. Mondeghili - Pulpeciki mięsne   (dla 6 osób)