Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pulpeciki mięsne
Pulpeciki mięsne - składniki:
Pulpeciki mięsne - sposób przygotowania:
Dokładnie miksujemy mięso, szynkę, mortadelę, natkę pietruszki, parmezan, odciśnięty chleb i jajko, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy solą, pieprzem, skórką cytrynową i gałką. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Formujemy okrągłe pulpeciki, lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle i oliwie po kilka minut z każdej strony. Uwaga! Pulpeciki podaję na gorąco z sosem pomidorowym lub jogurtowo-miętowym, z odrobiną posiekanych anchois.
- 50 dag ugotowanego lub upieczonego mięsa cielęcego i z kurczaka
- 20 dag gotowanej szynki
- 20 dag włoskiej mortadeli
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 łyżki startego parmezanu
- 4 kromki chleba (namoczone w mleku)
- 1 duże jajko (lub 2 małe)
- sól
- pieprz
- skórka otarta z 1 cytryny
- szczypta gałki muszkatołowej
- bułka tarta
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oliwy
Informacje o Pulpeciki mięsne
-
Dwa dni w Mediolanie
całe dnie po mieście, zwiedzając zabytki i buszując po małych sklepikach. A wieczorem chadzaliśmy do Trattoria Milanese na niezapomniane kolacje. Mondeghili - Pulpeciki mięsne (dla 6 osób)  
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki