Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ogórki orientalne
Ogórki orientalne - składniki:
Ogórki orientalne - sposób przygotowania:
Ogórki płuczemy i kroimy na cienkie plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy na 20 minut. Następnie przepłukujemy je wodą, odcedzamy i przekładamy do miski. W małym rondelku zagotowujemy resztę składników, mieszając, aż cukier się rozpuści. Ciepłą marynatą polewamy ogórki. Ogórki można przechowywać w lodówce do miesiąca.
- 1 długi ogórek wężowy (lub 20 małych gruntowych)
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 szklanki octu ryżowego
- 3 łyżki stołowe cukru
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka płatków chilli (w wersji na ostro)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki