Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa grzybowa po tajsku
Zupa grzybowa po tajsku - składniki:
Zupa grzybowa po tajsku - sposób przygotowania:
Do bulionu dodajemy liście limonki kafir oraz pokrojoną w plasterki łodygę trawy cytrynowej. Doprowadzamy wywar do wrzenia, dodajemy grzyby, obrane pomidorki, świeże chilli, sok z limonki oraz cukier. Gotujemy 10 minut. Dekorujemy suszonymi papryczkami chilli oraz liśćmi kolendry.
- 400 ml bulionu z kury
- 2 suszone liście kafiru
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- 250 g namoczonych suszonych grzybów (mogą być różne rodzaje)
- 4-5 pomidorków cherry
- 1 świeże chilli
- 2 łyżeczki soku z limonki
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 suszone papryczki chilli
- 5 liści kolendry
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki