Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panna Cotta After Eight

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Panna Cotta After Eight - składniki:
Panna Cotta After Eight - sposób przygotowania: Śmietanę wraz z pokruszonymi czekoladkami podgrzewamy w rondlu na małym ogniu, cały czas mieszając, aż powstanie jednolita masa. Śliwki pozbawiamy pestek, kroimy w ósemki i smażymy na patelni, dolewając trochę wody, jeśli masa jest zbyt sucha. Dodajemy cukier, posiekany tymianek i dusimy, aż powstanie syrop, a owoce zmiękną. Żelatynę namaczamy i rozpuszczamy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy do masy śmietanowo-czekoladowej, mieszamy. Krem przelewamy do czterech kokilek, pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie schładzamy w lodówce co najmniej przez 3 godziny. Podajemy ze śliwkami w syropie.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser