Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gołąbki włoskie
Gołąbki włoskie - składniki:
Gołąbki włoskie - sposób przygotowania:
Piersi kurczaka cienko rozbijamy (najlepiej przez folię). Każdą układamy na liściu, na środku kładziemy po 3 kawałki suszonych pomidorów, po jednym słupku mozzarelli i po kilka listków bazylii. Oprószamy solą, pieprzem i papryką, zwijamy jak zwykłego gołąbka. Przygotowane gołąbki układamy w szerokim rondlu, wlewamy tyle bulionu, aby były w nim zanurzone do połowy, przykrywamy i dusimy 20 minut. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, dusimy jeszcze pół godziny.
- 4 pojedyncze
- oczyszczone piersi z kurczaka
- 4 duże sparzone liście kapusty włoskiej
- 12 połówek suszonych pomidorów
- 4 słupki twardej mozzarelli (1.5x1.5x12 cm)
- kilkanaście listków bazylii
- sól
- pieprz
- odrobina ostrej papryki
- 1 l bulionu warzywnego
- 3 pomidory
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki