Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Konfitura z zielonych pomidorów
Konfitura z zielonych pomidorów - składniki:
Konfitura z zielonych pomidorów - sposób przygotowania:
Pomidory płuczemy, kroimy w ćwiartki lub ósemki (zależnie od wielkości). Wykrawamy gniazda nasienne, sparzamy wrzątkiem. Z cukru i wody gotujemy syrop, wrzucamy pokrojone w plastry cytryny (bez pestek) i pomidory. Smażymy przez kilka dni po parę minut dziennie, aż pomidory staną się szkliste. Wyjmujemy plastry cytryn i wkładamy konfiturę do wyparzonych słoików.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki