Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żółta zupa paprykowa
Żółta zupa paprykowa - składniki:
Żółta zupa paprykowa - sposób przygotowania:
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. W ciężkim garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy cebulę i dusimy na średnim ogniu, aż zmięknie, ale uwaga: nie może się przyrumienić. Dodajemy paprykę, chwilę smażymy, po czym dolewamy 2 szklanki wody. Solimy. Doprowadzamy wszystko do wrzenia, po czym garnek przykrywamy. Zmniejszamy gaz i gotujemy, aż papryka będzie miękka. Zdejmujemy garnek z ognia, do papryki dodajemy serek i wszystko miksujemy na gładką masę. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać trochę wody i jeszcze raz zmiksować. Podajemy na gorąco, ozdabiając każdą porcję kilkoma kroplami bardzo dobrej oliwy.
Informacje o Żółta zupa paprykowa
-
Zupa paprykowa - dobra przez cały rok
również inne przepisy na zupę paprykową: Żółta zupa paprykowa Zupa pomidorowo-paprykowa Zupa dyniowo-paprykowa - przepis bloggera Salsa z pieczonej papryki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki