Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ananas toffi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ananas toffi - składniki:
Ananas toffi - sposób przygotowania: Ananasa obieramy, wykrawamy trzon, miąższ kroimy na trójkąty. W rondlu podgrzewamy cukier z wodą, aż powstanie karmel. Pamiętajcie, aby nie próbować rozgrzanego cukru, bo jest bardzo gorący! Wrzucamy cynamon, kardamon i dodajemy śmietankę. Mieszamy i gotujemy kilka minut, aż powstanie gęsty sos toffi. Następnie wrzucamy kawałki ananasa i podgrzewamy jeszcze chwilę. Podajemy z jogurtem naturalnym.

Informacje o Ananas toffi

  • Studenckie gotowanie

    Studenckie gotowanie

    , przekładamy do dużej miski lub kilku małych miseczek.  Na wierzchu układamy truskawki lub inne owoce. Ananas toffi (dla 4 osób) 1 ananas, 4 łyżki brązowego cukru, 4 łyżki wody, 1 kawałek cynamonu kilka ziarenek kardamonu, 200 ml śmietanki 18%, gęsty jogurt naturalny Ananasa obieramy, wykrawamy