Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone udżce jagnięce
Pieczone udżce jagnięce - składniki:
Pieczone udżce jagnięce - sposób przygotowania:
Myjemy mięso, usuwamy zbędny tłuszcz, osuszamy papierowym ręcznikiem. Obwiązujemy białą bawełnianą nicią, wsuwając pod nitkę szałwię i kawałki rozmarynu. Nacieramy udźce solą i pieprzem, wkładamy do brytfanny, obkładamy czosnkiem i polewamy oliwą oraz winem. Pieczemy przez 8-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C, potem zmniejszamy temperaturę do 170°C i pieczemy jeszcze 20 minut. Mięso wyjmujemy z piekarnika, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy na 10 minut. Kroimy w plastry, polewamy przecedzonym sosem, który wytworzył się podczas pieczenia. Kto lubi, może sos odparować, aby nieco zgęstniał i zabielić go śmietaną (36%).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki