Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron ryżowy z salami i sosem rybnym
Makaron ryżowy z salami i sosem rybnym - składniki:
Makaron ryżowy z salami i sosem rybnym - sposób przygotowania:
Z papryczki (przekrojonej w poprzek) usuwamy pestki i kroimy ją w cienkie talarki. Salami kroimy w cieniutkie paseczki, anchois na cząstki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy salami, a po chwili dodajemy kapary, anchois i chilli. Wlewamy sos ostrygowy i dusimy 2 minuty, mieszając. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mieszamy z sosem. Przed podaniem potrawę posypujemy natką.
- 1/2 papryczki chilli (lub 1/2 łyżeczki chilli w płatkach)
- 8 plasterków salami
- 4 fileciki anchois
- 2 łyżki oleju
- 1 czubata łyżka kaparów
- 3 łyżki sosu ostrygowego (ew. rybnego)
- 20 dag makaronu ryżowego
- 1-2 łyżki posiekanej natki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki