Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta z kurzych wątróbek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasta z kurzych wątróbek - składniki:
Pasta z kurzych wątróbek - sposób przygotowania: Wątróbki oczyszczamy z żyłek, zalewamy alkoholem i odstawiamy co najmniej na godzinę (najlepiej na noc). Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i szybko obsmażamy przez kilka minut. Mięso powinno być z wierzchu rumiane, a w środku lekko różowe. Przekładamy wątróbki do miski, żeby przestygły. Na oleju rumienimy posiekaną cebulę. Wątróbki drobno siekamy, mieszamy z przesmażoną cebulką i przekładamy do miseczki. Na patelni rozpuszczamy smalec, porządnie solimy i pieprzymy. Gorącym smalcem zalewamy wątróbki. Studzimy i wstawiamy do lodówki, aby pasta stężała. Podajemy z chlebem.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!