Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tatar z krewetek i awokado

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tatar z krewetek i awokado - składniki:
Tatar z krewetek i awokado - sposób przygotowania: Krewetki rozmrażamy, obieramy, oczyszczamy, kroimy w kostkę i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy krewetki, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy chwilę (krewetki powinny pozostać szkliste), osączamy na sitku lub papierowym ręczniku. Doprawiamy oliwą i posiekanym szczypiorkiem. Awokado przekrawamy, wyjmujemy pestki, miąższ kroimy w kostkę. Łączymy z drobno posiekaną szalotką, doprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Taramę miksujemy ze śmietanką, solimy i pieprzymy. W kieliszkach do martini układamy tatara z krewetek, wygładzamy, na to kładziemy awokado, wygładzamy i wlewamy cienką warstwę sosu z taramy. Wierzch można ozdobić porcją czarnego kawioru.