Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Praliny z białej czekolady z różą
Praliny z białej czekolady z różą - składniki:
Praliny z białej czekolady z różą - sposób przygotowania:
Płatki róż zalewamy gorącą wodą i natychmiast odsączamy i osuszamy. Z cukru i szklanki wody gotujemy syrop. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy czekoladę, pistacje, kardamon, płatki różane i gotujemy dalej, na małym ogniu, aż utworzy się gęsta, elastyczna masa. Na koniec dodajemy sok z cytryny, dokładnie mieszamy i wykładamy masę na stolnicę posypaną kaszą. Gdy masa przestygnie, formujemy z niej roladę. Szczelnie zawijamy w ściereczkę i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w plasterki.
- 1 szklanka przebranych różanych płatków
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 100 dag białej czekolady
- 30 dag pistacji
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- kilka łyżek kaszy manny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki