Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Miniomlety z kukurydzą i brokułami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Miniomlety z kukurydzą i brokułami - składniki:
Miniomlety z kukurydzą i brokułami - sposób przygotowania: Do miski wrzucamy kukurydzę, ser oraz pokrojone brokuły i szynkę. Wbijamy jajka, solimy i pieprzymy. Smarujemy masłem dołki w formie do muffinów, wypełniamy je masą jajeczną do 3/4 wysokości, pieczemy 10 minut w 180°C. Wyjmujemy omlety z formy i - po ostudzeniu - wkładamy do śniadaniówki. Do drugiej przegródki możemy dorzucić garść świeżych owoców (malin, jagód) albo pomidorki.
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!