Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Creme brulée z foie gras

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Creme brulée z foie gras - składniki:
Creme brulée z foie gras - sposób przygotowania: Foie gras miksujemy ze śmietaną, żółtkami, solą, cukrem, porto i przyprawami. Dodajemy mocno podgrzane mleko i znów miksujemy. Przecedzamy przez drobne sitko i wstawiamy na minimum 2 godz. do lodówki. Rozlewamy masę do miseczek, ustawiamy na ściereczce w brytfance, wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości miseczek. Przykrywamy folią aluminiową. Zapiekamy 45-90 minut (w zależności od wielkości naczyń) w 130°C. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin. Posypujemy cukrem i przypalamy palnikiem.