Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cafe brulot

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cafe brulot - składniki:
Cafe brulot - sposób przygotowania: Skórki cytrusów szpikujemy goździkami. Mieszamy wszystkie składniki (oprócz kawy) i odstawiamy na godzinę. Podgrzewamy i podpalamy. Powoli wlewamy gorącą kawę, cały czas mieszając. Wyjmujemy skórki i cynamon. Café brulot wlewamy do wysokich filiżanek. Oddzielnie podajemy bitą śmietanę.Café brulot to napój z Nowego Orleanu, gdzie kawa jest serwowana na koniec posiłku, tak jak espresso we Włoszech; gorąca, aromatyzowana koniakiem, korzeniami i skórkami z cytrusów. Prawdziwa rozkosz!Do jakiego kraju pojedziesz, taką kawę znajdziesz. Co kraj, to sposób na kawę. I jaki kraj, taka kawa!