Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z wołowiny po tajsku
Sałatka z wołowiny po tajsku - składniki:
Sałatka z wołowiny po tajsku - sposób przygotowania:
Wołowinę obsmażamy na oleju przez minutę. Kroimy w plasterki grubości ok.1 cm. Trawę cytrynową i czosnek drobno siekamy, mieszamy z pieprzem i mięsem. Pomidorki kroimy na cząstki, ogórka na małe kawałki, dymkę drobno siekamy. W misce mieszamy sos rybny, sojowy, sok z limonki, chilli i cukier - aż się rozpuści. W kieliszkach układamy najpierw warzywa, potem mięso, polewamy sosem i dekorujemy kolendrą.
- 300 g wołowiny na steki (np. polędwicy)
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- 1 łodyga trawy cytrynowej (biała część)
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 200 g pomidorków cherry
- 1 średni ogórek wężowy
- 4 dymki
- 3 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sok z 1 limonki
- 2 łyżeczki posiekanego czerwonego chilli
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 1 pęczek świeżej kolendry
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki