Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z kalafiora z przegrzebkami
Zupa krem z kalafiora z przegrzebkami - składniki:
Zupa krem z kalafiora z przegrzebkami - sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę ze skórką otartą z limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Marynujemy w niej przegrzebki od 12 do 24 godzin w chłodnym miejscu. Kalafiora myjemy, kroimy na cząstki i gotujemy do miękkości w 3/4 wywaru. Dodajemy mleko i miksujemy; jeśli zupa będzie zbyt gęsta, wlewamy resztę wywaru. Studzimy, dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z pokrojonymi w plasterki przegrzebkami. Dekorujemy kwiatkami ogórecznika lekarskiego i skrapiamy sokiem z buraków.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki