Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z awokado z wermutem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem z awokado z wermutem - składniki:
  • 2 płaskie łyżeczki koncentratu bulionowego warzywnego
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 mała szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietany 22 procent
  • 50 ml białego wytrawnego wermutu
  • miód
  • sól
  • biały pieprz
Krem z awokado z wermutem - sposób przygotowania: Koncentrat bulionowy rozpuszczamy w 800 ml wody. Awokado obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy na kawałki. Szalotkę i czosnek obieramy, siekamy. Masło roztapiamy w garnku, wkładamy awokado, szalotkę i czosnek, podsmażamy. Wlewamy wywar i białe wino, gotujemy 5 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Wlewamy wermut, przyprawiamy miodem, solą i pieprzem. Miksujemy.