Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gotowany stek z tuńczyka z sosem kaparowym
Gotowany stek z tuńczyka z sosem kaparowym - składniki:
Gotowany stek z tuńczyka z sosem kaparowym - sposób przygotowania:
Robimy wywar. Marchewkę i pora kroimy w plasterki. Do garnka wlewamy zimną wodę, wrzucamy pokrojone warzywa i pozostałe składniki wywaru, zagotowujemy. Zmiejszamy płomień do minimum, wkładamy steki do wywaru i gotujemy przez 5 min, a następnie wyłączamy palnik i pozostawiamy rybę w gorącym wywarze przez kolejne 5 min. W tym czasie rozpuszczamy w małym rondlu sklarowane masło, dodajemy sok z cytryny i kapary. Całość doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z palnika i trzepaczką lekko ubijamy, aby tłuszcz delikatnie się spienił. Rybę wyjmujemy z wywaru łyżką cedzakową i polewamy sosem.
Informacje o Gotowany stek z tuńczyka z sosem kaparowym
-
Kapary - przysmak o silnym smaku i aromacie, który nada charakteru nawet najzwyklejszej potrawie
cię zainteresować: > Gotowany stek z tuńczyka z sosem kaparowym > Jajka nadziewane tuńczykiem i kaparami > Pesto oliwkowe z bazylią i kaparami Sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą i kaparami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki