Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa krem z białych warzyw

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa krem z białych warzyw - składniki:
Zupa krem z białych warzyw - sposób przygotowania: Obrane warzywa kroimy w kostkę, zalewamy bulionem, dodajemy masło i dusimy do miękkości. Przecieramy przez sito, doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Do zupy wlewamy tyle kremówki, aby otrzymać konsystencję kwaśnej śmietany.

Informacje o Zupa krem z białych warzyw

  • Podziemny krąg warzyw

    Podziemny krąg warzyw

    półtwarde, około 10 minut. Odkrywamy, odparowujemy wywar, wlewamy śmietankę, gotujemy bez pokrywki 8 minut, aby sos zgęstniał. Doprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Marchewki możemy jeść jako oddzielne danie lub podać jako dodatek do mięs. Zupa krem z białych warzyw (dla 4-6 osób) 1 średni seler

  • Idealnie kremowe i jedyne w swoim rodzaju zupy kremy. Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    Idealnie kremowe i jedyne w swoim rodzaju zupy kremy. Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    znajdziesz całe warzywa do zmiksowania, a w oddzielnej saszetce aromatyczne i chrupiące grzanki ziołowe, które podkreślą smak przyrządzonej zupy krem. Cena: 4,89 zł, Pojemność: 450 g Zupa krem z białych warzyw Proste Historie to doskonała kompozycja warzyw oparta na kalafiorze