Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bułgarska zupa flakowa
Bułgarska zupa flakowa - składniki:
Bułgarska zupa flakowa - sposób przygotowania:
Gotujemy wyczyszczone flaki pilnując, by cały czas przykrywała je woda. Flaki baranie gotują się o wiele krócej niż wołowe. Zachowujemy wywar. Ugotowane flaki kroimy w cienkie paseczki, trzymamy w cieple. Bulion gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. W trakcie gotowania dolewamy mleko i olej, dosypujemy paprykę, solimy i pieprzymy. Wkładamy flaki do głębokich talerzy i zalewamy wrzącym bulionem. Osobno, w miseczce, podajemy ocet z rozgniecionym czosnkiem i ostrą papryką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki