Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ratatouille w sosie jogurtowym
Ratatouille w sosie jogurtowym - składniki:
Ratatouille w sosie jogurtowym - sposób przygotowania:
Obieramy marchew i por, z papryk usuwamy gniazda nasienne. Warzywa płuczemy i kroimy na kawałki. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Warzywa i pieczarki zalewamy bulionem oraz jogurtem, solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem 20 min. Pod koniec duszenia posypujemy serem i natką.
- 2 małe cukinie
- 4 marchewki
- 1 por
- po 1 papryce czerwonej i zielonej
- 20 dag pieczarek
- 1 szklanka naturalnego jogurtu
- 1/4 szklanki warzywnego bulionu (może być z kostki)
- posiekana natka pietruszki
- 20 dag startego parmezanu
- sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki