Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata z indyka z sosem z awokado
Sałata z indyka z sosem z awokado - składniki:
Sałata z indyka z sosem z awokado - sposób przygotowania:
Przygotuj sos: miąższ awokado zmiksuj w malakserze, dodając sok z limonki, roztarty czosnek, sos chili oraz oliwę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miski mięso indyka, cebulę, groszek, paprykę oraz kolendrę. Polej sosem, delikatnie wymieszaj. Porcje sałatki układaj na umytych i osuszonych liściach sałaty. Możesz ozdobić świeżymi listkami kolendry i podawać z bagietką lub z grzankami z białego pieczywa.
- Sos:
- 1 duże przekrojone na pół - bez pestki awokado
- 1.5 łyżki soku z limonki
- 1.5 łyżki sosu chili
- 1 roztarty ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- Oraz:
- 30 dag pokrojonej w kostkę wędzonej piersi indyka
- 1 posiekana biała cebula
- 20 dag groszku konserwowego
- 1 zielona pokrojona w kostkę papryka
- garść listków świeżej kolendry
- do podania liście sałaty rzymskiej lub lodowej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki