Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z pomidorami, tuńczykiem i rukolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghetti z pomidorami, tuńczykiem i rukolą - składniki:
Spaghetti z pomidorami, tuńczykiem i rukolą - sposób przygotowania: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy i dzielimy widelcem na spore kawałki. Rukolę płuczemy i osuszamy. W dużej misce mieszamy pomidory z tuńczykiem, kaparami, oliwkami i paroma łyżkami oliwy. Lekko solimy i odstawiamy. Spaghetti gotujemy al dente w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Odcedzamy, od razu wrzucamy do sosu, mieszamy i posypujemy rukolą. Możemy podać osobno suszoną ostrą papryczkę do posypania.