Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jajka w galarecie
Jajka w galarecie - składniki:
Jajka w galarecie - sposób przygotowania:
Przygotowujemy galaretę: bulion zagotowujemy, dodajemy marsalę i świeży estragon, zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy żelatynę namoczoną i rozpuszczoną według opisu na opakowaniu. Mieszamy, odstawiamy. Zagotowujemy wodę w rondlu. Wlewamy ocet i zmniejszamy gaz. Wbijamy kolejno jajka do lekko wrzącej wody. Gdy białko się zetnie i zawinie wokół żółtka, wyjmujemy jajka łyżką cedzakową, osączamy na papierze i układamy w głębokim półmisku. Doprawiamy solą i pieprzem i powoli zalewamy letnim bulionem z żelatyną, tak aby pokrył je całkowicie. Wstawiamy do lodówki, aby galareta się ścięła.
Jajka faszerowane guacamole
Informacje o Jajka w galarecie
-
Jajko Columbo
(sos cebulowy), oeufs en gelée (jajka w galarecie), champignons farcis au crabe (grzyby z krabami w sosie beszamelowym) i foie gras. Porucznik zaprasza największego w świecie krytyka kulinarnego na kolację. Przygotowuje eskalopki cielęce, które jego ojciec przyrządzał
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki