Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym - składniki:
Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym - sposób przygotowania: Warzywa, trawę cytrynową i imbir myjemy, obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy je lekko na oliwie, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy 15-20 minut, aż będą miękkie. Powstały wywar przecedzamy do innego garnka i odparowujemy do objętości 1 szklanki. Warzywa, trawę cytrynową i imbir miksujemy, stopniowo dolewając wywar i mleko kokosowe (zupa powinna być gładka i gęsta jak jogurt). Doprawiamy solą oraz pieprzem, posypujemy kolendrą. Podajemy w małych kubeczkach.