Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym
Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym - składniki:
Krem marchewkowy z mlekiem kokosowym - sposób przygotowania:
Warzywa, trawę cytrynową i imbir myjemy, obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy je lekko na oliwie, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy 15-20 minut, aż będą miękkie. Powstały wywar przecedzamy do innego garnka i odparowujemy do objętości 1 szklanki. Warzywa, trawę cytrynową i imbir miksujemy, stopniowo dolewając wywar i mleko kokosowe (zupa powinna być gładka i gęsta jak jogurt). Doprawiamy solą oraz pieprzem, posypujemy kolendrą. Podajemy w małych kubeczkach.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki