Informacje o Campari
-
Campari
Info: Gaspare Campari był mistrzem mieszania drinków w Bass Bar w Turynie. Jego przepis na campari zawiera ponad 60 składników. Powstał w 1860 r. Do tej pory receptura campari jest tajemnicą. Legenda mówi, że do przygotowania campari używa się biedronek. Prawdą jest, że campari
-
Sorbet
MANGO, SORBET 2 owoce mango 10 łyżek campari 6 łyżek likieru pomarańczowego Cointreau 1 łyżka skórki pomarańczowej Mango umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę
-
Włoskie trunki - nie tylko wino
Ostatnio bardzo popularne są trunki, z których przygotowuje się aperitif. Od Campari po Aperol, który ostatnio króluje. Ja się z tego cieszę, bo w ten sposób promuje się inteligentny i kulturalny sposób picia alkoholu - to są lekkie trunki o mniejszej zawartości alkoholu. To łączy ludzi, sprzyja
-
Łyk i kęs - przepisy na przyjęcie
Polecamy świetne drinki z serwisu Ugotuj.to! Łyk: Negroni (1 porcja) 1 kostka lodu, 30 ml ginu, 20 ml Campari, 15 ml czerwonego słodkiego wermutu, wino musujące do dopełnienia, paski skórki
-
Tęcza smaków
plasterkiem cytryny. RUDIS RUBIN 20 ML CAMPARI BITTER, 30 ML COINTREAU, DOBRZE SCHŁODZONE WINO MUSUJĄCE DO UZUPEŁNIENIA Do wysokiej szklanki wlewamy campari i cointreau, dopełniamy winem musującym według uznania. Koktajl
-
Drinki z whisky - przepisy, proste drinki na bazie whisky
. Następnie dolewamy gorącą wodę i dodajemy laskę cynamonu i goździki. Boulevardier Składniki: 30 ml żytniej whisky lub burbonu 30 ml Campari 30 ml czerwonego, słodkiego wermuty Lód w kostkach Szklanka typu old fashioned Do szklanki wsypujemy lód. Wlewamy kolejno żytnią whisky lub burbon, campari oraz Wermut
-
Pomarańcze z bratem
cienkie paseczki. Podawać plasterki wołowiny na zimno, posypane skórką pomarańczy. Negroni : równe proporcje ginu, campari i wermutu, najlepiej martini, skórka pomarańczowa W szklance do whisky wymieszać składniki z kostkami lodu. Ozdobić spiralką ze
-
Desery pełne owoców
czerwonego wina , campari , szampana oraz kawową . Owocowy raj nie dla dzieci Owoce świeże lub mrożone: 100 g czarnych porzeczek 150 g czerwonych porzeczek 100 g borówek amerykańskich 350 g truskawek 200 g malin 2 łyżeczki żelatyny instant 250 ml różowego wina 2 łyżki drobnego cukru łyżka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki