Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Campari

Autor
A A A
  • Campari

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Campari - składniki:
Campari - sposób przygotowania: Do szklanki wkładamy lód, wlewamy Campari. Dopełniamy zimną gazowaną wodą mineralną i sokiem z limonki. Dekorujemy plasterkiem owocu.

Informacje o Campari

  • Campari

    Info: Gaspare Campari był mistrzem mieszania drinków w Bass Bar w Turynie. Jego przepis na campari zawiera ponad 60 składników. Powstał w 1860 r. Do tej pory receptura campari jest tajemnicą. Legenda mówi, że do przygotowania campari używa się biedronek. Prawdą jest, że campari

  • Sorbet

    MANGO, SORBET 2 owoce mango 10 łyżek campari 6 łyżek likieru pomarańczowego Cointreau 1 łyżka skórki pomarańczowej Mango umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę

  • Włoskie trunki - nie tylko wino

    Włoskie trunki - nie tylko wino

    Ostatnio bardzo popularne są trunki, z których przygotowuje się aperitif. Od Campari po Aperol, który ostatnio króluje. Ja się z tego cieszę, bo w ten sposób promuje się inteligentny i kulturalny sposób picia alkoholu - to są lekkie trunki o mniejszej zawartości alkoholu. To łączy ludzi, sprzyja

  • Łyk i kęs - przepisy na przyjęcie

    Polecamy świetne drinki z serwisu Ugotuj.to! Łyk: Negroni (1 porcja) 1 kostka lodu, 30 ml ginu, 20 ml Campari, 15 ml czerwonego słodkiego wermutu, wino musujące do dopełnienia, paski skórki

  • Tęcza smaków

    plasterkiem cytryny. RUDIS RUBIN 20 ML CAMPARI BITTER, 30 ML COINTREAU, DOBRZE SCHŁODZONE WINO MUSUJĄCE DO UZUPEŁNIENIA Do wysokiej szklanki wlewamy campari i cointreau, dopełniamy winem musującym według uznania. Koktajl

  • Drinki z whisky - przepisy, proste drinki na bazie whisky

    Drinki z whisky - przepisy, proste drinki na bazie whisky

    . Następnie dolewamy gorącą wodę i dodajemy laskę cynamonu i goździki. Boulevardier Składniki: 30 ml żytniej whisky lub burbonu 30 ml Campari 30 ml czerwonego, słodkiego wermuty Lód w kostkach Szklanka typu old fashioned Do szklanki wsypujemy lód. Wlewamy kolejno żytnią whisky lub burbon, campari oraz Wermut

  • Pomarańcze z bratem

    cienkie paseczki. Podawać plasterki wołowiny na zimno, posypane skórką pomarańczy. Negroni : równe proporcje ginu, campari i wermutu, najlepiej martini, skórka pomarańczowa W szklance do whisky wymieszać składniki z kostkami lodu. Ozdobić spiralką ze

  • Desery pełne owoców

    Desery pełne owoców

    czerwonego wina , campari , szampana oraz kawową . Owocowy raj nie dla dzieci Owoce świeże lub mrożone: 100 g czarnych porzeczek 150 g czerwonych porzeczek 100 g borówek amerykańskich 350 g truskawek 200 g malin 2 łyżeczki żelatyny instant 250 ml różowego wina 2 łyżki drobnego cukru łyżka