Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pasztecik krakers serowy
Pasztecik krakers serowy - składniki:
Pasztecik krakers serowy - sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy sól i wodę, zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy parmezan i oliwę. Odstawiamy na około 30 minut. Wałkujemy ciasto na cienkie płaty, kroimy na kwadraty, smażymy w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Kładziemy na papierowym ręczniku, by odsączyć z tłuszczu i od razu posypujemy mieszanką serów.
- 20 dag mąki pszennej
- 5 dag mąki pszennej razowej
- 1/2 łyżeczki soli
- 150 ml wody mineralnej
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 łyżka oliwy
- olej do smażenia
- 25 dag drobno startych lub rozkruszonych serów z zieloną i niebieską pleśnią (rokpol; lazur)
- mozzarella
- twardy ser kozi
- gouda itp.
Podręczny pasztecik podróżny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki