Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Penne z warzywami i Frontierą Blue

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Penne z warzywami i Frontierą Blue - składniki:
Penne z warzywami i Frontierą Blue - sposób przygotowania: Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekane papryczkę i czosnek. Po 20 sekundach zalewamy olejem (lub oliwą) i dodajemy pokrojone w kostkę cukinie i kalarepę. Dokładamy miód i musztardę, ciągle mieszając. Gdy warzywa zaczną się rumienić, wlewamy wino i pozwalamy mu nieco odparować. Doprawiamy solą i łączymy z ugotowanym al dente makaronem oraz pokrojonym w kostkę serem. Podajemy posypane posiekanymi ziołami. WINO: Polecam coś konkretnego: furminta Padihegy  2009 z Árvay Családi Pincészet. Piękne, spokojne wino z dojrzałych gron dorównało klasą serowi, który spokorniał i zaokrąglił się w warzywnym towarzystwie. Pachniało to wszystko tokajskim końcem lata.