Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Torcik z mango

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Torcik z mango - składniki:
Torcik z mango - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Jaja, olej i brązowy cukier miksujemy razem, a gdy się połączą w jednorodną masę, odkładamy mikser, dodajemy mąkę, sodę i cynamon i starannie mieszamy metalową łyżką. Dodajemy startą marchewkę, orzechy, ananasa i znowu starannie mieszamy. Przekładamy ciasto do natłuszczonej formy o śr. 24 cm i pieczemy przez godzinę. Studzimy ciasto w formie. Robimy krem. Masło, twaróg i cukier waniliowy ucieramy na jednorodną masę, a gdy składniki się połączą, dodajemy zwykły cukier i sok z cytryny i ponownie ucieramy. Wystudzone ciasto przekrawamy w poprzek. Jeden placek smarujemy połową kremu i układamy na nim plastry mango. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy z wierzchu pozostałym kremem. Posypujemy wiórkami kokosowymi i podajemy - torcik najlepiej przełożyć kremem tuż przed jedzeniem.