Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Okra w pomidorach na ostro
Okra w pomidorach na ostro - składniki:
Okra w pomidorach na ostro - sposób przygotowania:
Okrę płuczemy i dokładnie osuszamy. Odcinamy końcówki, kroimy na pół. Papryczkę chilli przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki, miąższ drobno siekamy. Dodajemy do okry wraz z kolendrą i sokiem z limonki. Doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Pomidory parzymy wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, obieramy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i siekamy. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy pomidory, chwilę dusimy. Następnie smażymy okrę, mieszamy i dusimy około 15 minut. Podajemy z ryżem.
Informacje o Okra w pomidorach na ostro
-
Zanzibar - wyspa smaków
oliwy i smażymy każdą pizzę po około 5 minut z obu stron, aby jajko się ścięło. Podajemy np. z sałatką kachumburi. Okra w pomidorach na ostro (dla 4 osób) 1/2 kg okry 1 mała paryczka chilli 2
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki