Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Okra w pomidorach na ostro

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Okra w pomidorach na ostro - składniki:
Okra w pomidorach na ostro - sposób przygotowania: Okrę płuczemy i dokładnie osuszamy. Odcinamy końcówki, kroimy na pół. Papryczkę chilli przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki, miąższ drobno siekamy. Dodajemy do okry wraz z kolendrą i sokiem z limonki. Doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Pomidory parzymy wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, obieramy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i siekamy. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy pomidory, chwilę dusimy. Następnie smażymy okrę, mieszamy i dusimy około 15 minut. Podajemy z ryżem.

Informacje o Okra w pomidorach na ostro

  • Zanzibar - wyspa smaków

    Zanzibar - wyspa smaków

    oliwy i smażymy każdą pizzę po około 5 minut z obu stron, aby jajko się ścięło. Podajemy np. z sałatką kachumburi. Okra w pomidorach na ostro (dla 4 osób) 1/2 kg okry 1 mała paryczka chilli 2